maanantai 6. marraskuuta 2017

Minä ja luonnonkosmetiikka & pari tuotevinkkiä kuivalle iholle

Mun suhteeni luonnonkosmetiikkaan on todella intohimoinen. Rakastan uusien tuotteiden testailua ja luonnonkosmetiikkahyllyn edessä olenkin kuin lapsi karkkikaupassa. Muistan vieläkin sen päivän, kun jokunen vuosi sitten päätin keväällä, että vuoden loppuun mennessä siirryn luonnonkosmetiikkaan – pikkuhiljaa siis. No, olin jo parissa kuukaudessa niin koukussa, että lahjoittelin kaikille sukulaisille mun Lumenet, Garnierit sun muut. Muistan edelleen siskon samaan aikaan innostuneen ja epäilevän ilmeen, kun kysyin, että haluaako hän mun kaikki Essien lakat, koska tahdon luopua niistä (vaikka olin upottanut niihin aika hyvän summan rahaa).

Luonnonkosmetiikka vakuutti viimeistään siinä kohtaa, kun tajusin, ettei mulla ole couperosa-iho vaan normaali. Luonnonkosmetiikka sai nimittäin mun kasvojen punotuksen vähenemään lähes olemattomiin. Tietenkin se punoittelee edelleen lämpötilan vaihtuessa, urheillessa ja muissa normaaleissa tilanteissa, mutta ei jatkuvasti niin kuin ennen. Yhtenä iltana testasin mille tuntuisi taas käyttää Garnierin kasvorasvaa ja heti sen levitettyäni naama oli jälleen punainen. Sen jälkeen en ole kokenut tarvetta palata "tavalliseen" kosmetiikkaan.

Mulle luonnonkosmetiikka on ylellistä ja hemmottelevaa. Usein odotan innolla, että pääsen töistä kotiin ja voin linnottautua kylppäriin kasvojenhoitorituaalini pariin. Rakastan sitä hehkua, mikä iholle tulee, kun olen kerrostanut kasvoveden, seerumin, öljyn ja kasvovoiteen. 

Musta on myös ihanaa, kun mun lähipiiri ja kaverit tietävät mun innostukseni luonnonkosmetiikkaa kohtaa ja tulevat kysymään multa vinkkejä. On niin ihanaa auttaa ja miettiä, millainen tuote voisi toimia kaverilla. Olen "käännyttänyt" myös äitini ja siskoni käyttämään pelkkää luonnonkosmetiikkaa. Se oli niin palkitsevaa, etenkin äitini ihon kohdalla, sillä se oli melko hurjassa kunnossa – toisin kun nykyään. Musta on myös ihanaa, kun sisko kysyy multa suoraan, että mitä tuotteita kannattaa ostaa, koska hän tietää, että mulla on aina mielessä joku luottotuote tai uusi mahtavan kuuloinen tuote, jota pitää päästä testaamaan. Ja se on niin palkitsevaa, kun saa kuulla, että on löytänyt jollekin tosi toimivan tuotteen.
Luonnonkosmetiikka on mulle sellainen aihe, josta voisin puhua vaikka kuinka pitkään. Mutta teitä varmaan kiinnostaa jo ne pari tuote vinkkiä, jotka mainitsin otsikossa. Mun oma ihoni on normaali, jolla on taipumus kuivuuteen, etenkin kun ilmat viilenee. Päätin ennakoida ärsyttävän pintakuivuuden ja hankin pari uutta tuotetta, Pain hellävaraisen puhdistusvoiteen ja Weledan Skin Foodin, joista olin molemmista lukenut pelkkää hyvää, jopa ylistävää tekstiä.

Pain puhdistusvoide on aivan ihanan tuoksuinen ja tuntuu iholla mukavan rauhoittavalta. En ole koskaan kokeillut mitään vastaavaa puhdistustuotetta. Aivan kuin levittäisi kasvoille kosteusvoidetta, joka puhdistaa meikit. Puhdistuksen jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja puhtaalta, mutta ei yhtään kuivalta tai kiristävältä. Pakkauksessa tulee mukana musliiniliina, joka on aivan mahtava apu kasvojenpuhdistuksessa. Liina kastellaan kuumaan veteen ja sillä pyyhitään kevyesti puhdistusvoide kasvoilta. Pidän erityisen paljon Pain musliiniliinoista, joissa toinen puoli on froteeta ja toinen puoli aivan ohutta ja sileää kangasta. Jos iho on todella herkkä tai ärtynyt, ei musliiniliinaa kannata käyttää ainakaan päivittäin, sille se kuorii kevyesti. Kasvojenpuhdistuksessa kannattaa muutenkin suosia hellävaraisia tuotteita, jotta ei vahingoita ihon omaa suojakalvoa. Liian vahvoilla puhdistustuotteilla saa ennemmän vahinkoa aikaan. Pain tuotteita myy Helsingissä ainakin Jolie ja sieltä kävin ostamassa oman tuotteenikin. Suosittelen lämpimästi.

Weledan Skin Food oli paljon parempi, kuin osasin kuvitella. Olin lukenut, että se on kuin luonnonkosmetiikan Bepanthen. Olen törmännyt kerta toisensa jälkeen tuohon tuotteeseen foorumeilla ja Facebook-ryhmissä. Luin myös, että voidetta valmistetaan melkein 90 vuotta vanhalla reseptillä ja siinä kohtaa oli pakko päästä testaamaan, että onko tuote oikeasti kaikkien kehujen arvoinen. Ja testauksen jälkeen voin todeta, että on se! Olin käyttänyt sitä viikon verran yövoiteena ja I love me -messuilla kosmetologi, joka teki mulle kasvohoitoa, ylisiti mun ihoni kuntoa ja tenttasi multa kaikki tuotteet joita käytän. Päivävoiteeksi tuote ei sovi, koska se jää kyllä kiiltelemään ja imeytyy todella hitaasti, mutta illalla kun sitä laittaa kasvoille ja decolteelle, tuntuu, kuin iho alkaisi lepäämään ja rentoutumaan. Se tuntuu todella hyvälle ja vitsi miten hehkuva ja terveennäköinen iho on aamulla. Rasvoittuvalle iholle tuote ei välttämättä sovi, mutta jos kaipaa extrakosteutusta, niin suosittelen. Tuotetta ei välttämättä tarvitse käyttää joka ilta, vaan silloin kun siltä tuntuu, tai sitten voi pitää vaikka kosteutuskuurin ja laittaa esim. neljänä iltana peräkkäin.  Suosittelen myös pitämään hiuksia kiinni yöllä, sillä Skin food jää myös hiuksiin ja saatat tarvita aamulla hiustenpesun tai kuivashamppoota. Weledan Skin Foodia saa ostettua ainakin Ruohonjuuresta ja Sokokselta. Itse suosin Ruohonjuurta, sillä siellä on aina auttamassa ystävällistä henkilökuntaa ja Ruohonjuuren leimakortti on mulla ahkerassa käytössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti