keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Laiskan ihmisen helpompi aamukahviOlen toisinaan aika laiska persoona. Ennen latasin aina illalla vedet ja purut aamua varten valmiiksi kahvinkeittimeen. En kuitenkaan koskaan nauttinut siitä rutiinista, se jotenkin latisti illan tunnelman viemällä ajatukset jo siihen aikaiseen aamuun. Saatoin jopa alkaa hieman stressaamaan etukäteen. Miksi en sitten hoitanut kaikkia kahvivalmisteluita aamulla? Noh, olen niin uninen, että jos saan nukkua pari minuuttia pidempään, valitsen mieluummin sen vaihtoehdon.

Muutamana aamuna kokeilin hakea kahvini työmatkan varrelta. Ei toiminut. Liian kallista ja todellakin liian kuumaa. Olen nimittäin niitä ihmisiä, jotka odottavat teenkin jäähtymistä kymmenen minuuttia siinä pelossa, että kieli palaa.

Yhtenä päivänä kaupassa päädyin tutkailemaan pikakahveja. Mietin, että hitsi kun olisi näppärää, mutta toisaalta en ole koskaan kuullut kenenkään kehuvan mitään pikakahvia. Vertailin kilohintoja ja pitelin kädessäni halvinta vaihtoehtoa. Ei siinä paljoa häviäisi, jos tuote ei olisikaan makuhermoja hyväilevää. Sitten tajusin, että ajatus oli naurettava. Jos kokeillaan jotain uutta, niin ei varmaan kannata aloittaa siitä huonoimmasta vaihtoehdosta (vaikka eihän se hinta välttämättä takaa laatua). Valitsin mukaani parhaimman oloisen pikakahvin: Clipperin luomulaatuisen, reilunkaupan ja vieläpä Soil Associaton -sertifioitun. Tuon kahvin kanssa kävi niin, että nyt on jo kolmas purkki menossa ja tavallista kahvia ei tee mieli lainkaan! Aamuisin on niin ihanaa, kun voi vaan napsauttaa vedenkeittimen päälle, lapata jokusen teelusikallisen kahvia kupin pohjalle ja siihen vain vesi sekä kaurajuoma päälle – nimensä mukaisesti pikaista.

Jos joku siellä ruudun toisella puolella innostuu kokeilemaan, niin suosittelen olemaan avoimin mielin. Tämä ei maistu siltä perinteiseltä suodatinkahvilta, eikä sitä voi oikein verrata siihen. Mutta hyvää tämä minusta on, sellaista pehmeää. Toki makuun voi vaikuttaa paljonko laittaa noita kahvirakeita (en tiedä miksi niitä kutsua, ei ne purujakaan ole), itse tykkään vähän tujummasta. Seuraavaksi haluaisin kokeilla jotain pakurikahvia! Suosituksia? 

Vielä kun löytäisin täydellisen termosmukin (voisi herätä kahvimukillisen verran myöhempään). Sellainen, joka ei vuoda juodessa, eikä laukussa. Plussaa jos olisi vielä nättikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti